sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Koti II

Nyt löytyi aikaa kirjoittaa vähän enemmänkin meidän uudesta kodista :) Muutimme viikko sitten päijät-hämeestä tänne hämeeseen. Mieheni saa siirron hämeenlinnaan vuoden vaihteessa ja alku vuodesta kun juorut kertoivat siirron suuntautuvan tänne päin rupesimme katselemaan taloja täältä, ajattelimme että jos sopiva talo löytyy, teemme tarjouksen. Kuvittelimme että sopivaa ei löydy pitkään aikaan mutta törmäsimmekin heti ihanaan taloon ja teimme tarjouksen, jouduimme tekemään ehdollisen tarjouksen koska omamme oli vielä myymättä ja meille kävikin huonosti ja tuli toinen tarjous joka oli ehdoton, talo meni ohi.

Samoihin aikoihin huomasimme tämän talon myynnissä ja sovimme näytön, kun ajoimme pihaan sydän hyppäsi kurkkuun ja kämmenet hikosivat "tämä se on!" "tämä on saatava" Teimme tarjouksen ja kukaan muu ei ehtinyt tehdä tarjousta ennen kun asuntomme oli myyty.

Mieheni ja minun haaveena on aina ollut hirsitalo, jotenkin sitä ei vaan osannut ajatella että koskaan sellaisessa asuisimme ja kun talon kuvia ekan kerran katsoimme puhuimmekin että on ihme jos saamme tuon, mutta toisin oli tarkoitettu ja nyt täällä asutaan :)

Tässä vähän lisää kuvia meiltä:

eteisestä, alakerrassa on entisen omistajan jättämät ihanat ikkunalamput :)Eteisen vieressä on sauna..alakerran toisessa kylpyhuoneessa on myös tälläinen herkku..


laskeskelin että taitaa olla 5 hengelle tarkoitettu,
talvella tulee varmasti nautittua tuosta.

Sitten keskikerrokseen..
olohuoneesta

Ellan huone on lasiovien takana, pienokainen oli juuri päiväunilla, sen takia noin pimeä huone ;)Olohuoneen vieressä on rappuaula ja ruokailutila..

Ellalla on nukkeleikit kesken :)

Oli pakko hakea pioneja sisälle, tuoksu on niin ihana!

Keittiön hauska yksityiskohta:

Taloa on aikoinaan laajennettu ja alkujaan keittiön takana ei ollut enää mitään. Tuo hella *huoh* nykäisin siitä uunin "napin" pois kun Ella meinasi säädellä sitä, nyt sitä ei enää saa takaisin..! Uuni on kyllä muutenkin aikansa elänyt, ehkäpä se tulee nyt vaihdettua.

Meidän makuuhuoneesta pienikuva, se on vielä pahasti kesken.
Toinen koiristamme nukkuu lattialla :)
Makkarista pääsee terassille, ihanaa, ainakin kesäisin.

Verhoja puuttuu vielä ikkunoista ja paljon on sellaista mitä haluaa fiksailla ja maalailla/petsata, mutta ehkä tämä tästä pikku hiljaa kodiksi muuttuu.

Mukavaa sunnuntain jatkoa teille kaikille!
p.s. Tervetuloa uudet lukijat! :)

8 kommenttia:

aNNa kirjoitti...

Voi apua kuinka ihanalta kaikki näyttää <3 <3 Mahtavat noi ikkunat! Ja niin tilavan tuntuista..!

Ootte tainnu nyt päästä kotiin <3

ANNAO kirjoitti...

Kiitos :) Mä tykkään noista ikkunoista myös kovasti, vähän erilaiset kun yleensä, entinen omistaja oli joku ns. ostopäällikkö firmassansa ja niin on tännekin eksynyt vähän erikoisempia ratkaisuja.
Kyllä tää tuntuu parhaalta mahdolliselta kodilta meille, naapuritkin ovat aivan mahtavia, tulivat esittäytymään heti ja toivottivat tervetulleiksi kylään <3
Maalla on mukavaa :D

Marika kirjoitti...

Aivan ihana, odotan että pääsemme kyläilemään ja näkemään paikan luonnossa sekä teitä myös :)

maija maitoparta kirjoitti...

Kaunis uusi koti!!Tilavalta näyttää ja ikkunoita ihastelin myös!!<3
Varmasti ihanaa talvella pulahtaa kuumaan porealtaaseen!

Jeppu kirjoitti...

Heippahei! Näitä kuvia onkin odotettu ja kyllä kannatti! Kirjoittelin eilen jo tänne kommenttia, mutta se ei ilmeisesti tullutkaan perille.
Tosiaan, kotinne on kuin kartano, iso ja tilava! Tykkään noista teidän seinistä<3 ja lasisita pariovista ja ikkunoista ja keittiön yksityiskohdasta ja ja... Lisääkin kuvia katselisin :)

ANNAO kirjoitti...

Marika, toivottavasti pääsette pian kyläilemään :)

Maija Maitoparta ja Jeppu, kiitos :)

HeLiNä-83 kirjoitti...

Heippa!
Aivan mahtavan kaunis koti teillä. Niin kodikasta, lämmintä ja tunnelmallista. Tykkään! :)

ANNAO kirjoitti...

Helinä, kiitos :)