tiistai 24. elokuuta 2010

Syksy

Aamulla talo oli kylmä, syksy tekee tuloaan. Oli ruvettava heti takan lämmitys puuhiin. Takka ei meinannut syttyä millään mutta onneksi sitkeällä yrittämisellä ja reilulla sytyke määrällä se vihdoinkin syttyi.
Laiskuuttani en illalla jaksanut takkaa lämmittää ja nyt sitä sitten saikin pidempään lämmittää jotta tuli lämmintä, pitää tänään illalla se lämmittää niin ei huomisaamuna tarvitse kuin pari puuta polttaa.
Mieheni on aina kolme päivää viikosta töissä ja on vuoronvälin työmaallaan entisellä paikkakunnallamme joten minä pidän taloa pystyssä lasten kanssa sillä aikaa, onneksi tämä ei kestä kun vuoden vaihteeseen ja sitten mieheni siirtyy tuohon viereen töihin.
Puita polttaessa rupesin ompelutöihin, kaivoin illalla ompelukoneen valmiiksi keittiönpöydälle joten nyt ei tarvinnut kun ruveta leikkaamaan kankaita, ompelin kaksi tyynyä takkahuoneen sohvalle,

Kangas on vähän ryppyinen mutta en jaksanut kaivaa silitysrautaa. Tein toisen puolen valkoiseksi niin saa kääntää jos ruskea rupiaa tympimään.
Kokonaiskuvaa takkahuoneen sohvanurkkauksesta

Tuonne kulmaan laatikoiden tilalle on tarkoitus ostaa tämä lamppu

Hyllylle pitäisi ostaa koristeita ja ajattelin ruuvailla koukkuja hyllyyn jotta saan pari lyhtyä siihen roikkumaan. Sohvalle pitäisi hommata pari isoa tyynyä ja airolampunjalka pitäisi rakennella sohvan toiseen päähän, eli tekemistä riittää :D

Eilen paistoi aurinko niin ihanasti että oli pakko ottaa meidän keskeneräisestä makkarista kuva.
Meillä on makuuhuoneessa 3 ikkunaa ja ovi terassille, aurinko kun paistaa huone on ihanan valoisa.
Seinät ovat täällä laudasta paitsi yksi, tämä osa kun on jälkikäteen laajennettu. Täällä maalataan talvella seiniä, paitsi yhtä, siitä on väännetty mieheni kanssa niin pitkään että annoin jo periksi, yksi seinä on hirsiseinä, entinen ulkoseinä ja se on käsitelty tummaksi, se nyt jää sitten tummaksi ja muut seinät, ikkunan karmit + katto saavat valkoisen maalin ylleen. Sängyn päätykin muuttaa väriä, vielä en ole varma minkä väriseksi..
Tälläistä tänään, hyvää tiistain jatkoa teille!

10 kommenttia:

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Voi, kunpa meilläkin olisi tuollainen kakluuni tai jokin tulisija!

Ihanalta näyttää!

Kaunista syyskesän viikkoa sinulle!

aNNa kirjoitti...

Voi aloimpa minäkin haaveilemaan illasta ja takkatulesta <3 Me ei olla vielä avattu pattereitakaan ..sais jo, alkaa nimittäin olla kylmä sisällä.

Sohvapöytä <3 Oonko ennen sitä nähänykkää??
Voi ja teidän makkarikin näyttää niin hienolta <3

Kivaa tiistaita sinnekkin!

ANNAO kirjoitti...

Emilia, meillä noita tulisijoja on 3, tarkoitus olisi että niillä yritettäisiin pitää talo lämpimänä, lattialämmitys pienenä tukena toki, samalla saadaan sitten nauttia takan tunnelmasta :)

Anna, kiitos ♥ me laitettiin nuorimmaisen huoneeseen jo lattialämmitys päälle kun takka ei sitä lämmitä ja on niin kauhean viileä ollut. Sohvapöydästä on juttua yhdessä aikaisemmassa päivityksessä, mie tein sen itse ;)

Ainoska kirjoitti...

Kivalta näyttää! :) Ihana ois istuskella takkatulen ääressä.. meillä on vain leivinuuni joka myös sai tänään ensimmäiset tulet pesään kesän jälkeen.. Ihana blogi!

CosyCottage kirjoitti...

Heippa! Takkatuli on yksi parhaita asioita, joista syksyllä nautin : )

Jeppu kirjoitti...

Minä myös tykkään laittaa takkaan tulen, meillä lämmitetään alakertaa ahkerasti talvella ;)

Mä en kestä, miks kaikki osaa tehdä tuolla ompelukonevärkillä kaikkia kivoja juttuja! Mun on PAKKO alkaa harjoittelemaan! Tosi ihana tyyny<3

Kiva nähdä sitten millaiseksi teidän makkari muotoutuu rempan jälkeen...

Phuong kirjoitti...

looks lovely!

ANNAO kirjoitti...

Ainoska, kiitos :) Meillä myös kokeiltiin tänään puuhellaa, sain siinä munia paistettua mutta leivinuunin puolta en vielä uskaltanut kokeilla, eiköhän sekin tule tutuksi talven aikana.

CosyCottage, takkatuli on kyllä kaunis katsella :)

Jeppu, kiitos ♥ sun on nyt ruvettava harjoittelemaan, noi tyynyt on oikeasti tehty niin yksinkertaisella tyylillä kun vaan voi ;)
Mä en malta odottaa että makkari olisi jo valmis mutta pakko odottaa talveen kun kuulemma puu on silloin "auki" ja silloin kun sen maalaa niin tulee paras jälki, on siinä jotain poppaskonstejakin mutta helpoimmalla pääsee kun odottaa.

Phuong, thanks! :)

Suvimarja kirjoitti...

Ihanalta näyttää tuo teidän makkari jo nyt!
Kiva kun sieltä on ovi ulos :)

ANNAO kirjoitti...

Suvimarja, kiitos :)