sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Aarteita ja valkoista osa 2.

Jopas onkin taas aika vierähtänyt viime postauksesta! Viikko meni kauhean nopeasti, perjantai koitui epäonnen aamuksi, ajoin autollani työmatkan alussa ojaan ja sinnehän auto jäi. Onneksi kotiin ei ollut pitkä matka. Piti soittaa töihin etten pääse tulemaan ja odotella jotta kello tikittää eteenpäin ja soittaa sitten naapuriin jos isäntä kerkiäisi vetämään traktorilla auton ojasta, tiukassa oli mutta kyllähän se sieltä nousi ja lähti vielä käyntiinkin! Pikaisten tarkasteluiden jälkeen totesimme että autolla uskaltaa ajaa huoltoon laajempaan tarkastukseen. Huollossa ilmeni että minulla on ollut suojelusenkeli mukana ja ainoastaan edessä puskurin helmassa oleva muovireuna sai osumaa, kaikki muu säilyi täysin ehjänä ja lommoitta! Olin niin onnellinen, olin jo varautunut että saan maksaa mansikoita remontista.

Olen viikolla maalaillut keittiön pöydän kantta valkoiseksi, kyllästyin kiillottamaan tummaa kantta, se oli kuin peili, pienet sormenjäljet suorastaan loistivat siitä ja olin tulla hulluksi niitä pyyhkiessäni :D
Tykkään tuosta valkoisesta kannesta ihan älyttömästi, koko tila vaaleni samalla :)
Taustalla näkyvä tv-kaappi on saanut pohjamaalin päällensä, vielä pintamaalia pari kerrosta päälle, siitä kuvia sitten kun tulee valmista ;)
Tein ennen joulua saippuaa ja minun pitikin siitä silloin kirjoittaa, mutta se unohtui. Tein kahvisaippuaa Ratulan ohjeilla ja kyllä onkin hyvää! Sillä lähtee tuoksut käsistä ja nokikin helposti joka (minulla ainakin) nestesaippualla ei meinaa kunnolla lähteä, suosittelen kokeilemaan.

Meillä saippua on keittiössä, pienessä kahvikupissa. Kun saippuaa käyttää jonkin aikaa tulee kahvinpurut esiin jotka sitten hellästi kuorivat ihoa samalla. 
Mummoni ja pappani muuttivat maalta kylälle, palveluiden läheisyyteen ja nyt heidän kotitaloaan on sitten tyhjennetty tavaroista ja huonekaluista, ylimääräiset tavarat ja huonekalut on jaettu lapsille ja lapsenlapsille.

Tälläinen arabian uunivuoka ei löytänyt kotia, minä ihastuin siihen oitis ja halusin sen. Äitini muistaa että se on hänen mummonsa peruja eli tosi vanha, näitä ei taida montaa enää ehjänä olla. Sain myös pari arabian numeroitua lautasta, pitäisi tutkia miltä vuodelta ne ovat.
Vuuassa on ihanasti ajanpatinaa ♥

Sain myös tälläisen hopeoidun tarjottimen..

ja pappani tekemän keinutuolin, saapi nähdä kauanko se ruskeana viihtyy vai saako se kokea valkaisun :D

Riihimäen lasipurkkeja löytyi myös paria erikokoa, tämä on isoin, sinne mahtui kätevästi juuri muropaketti. Kantta ei ollut mutta pirkan lettuhillopurkin kansi oli juuri sopivan kokoinen, tuunaisin siihen uuden etiketin.

Vanha 50-luvun kahvipannu oli menossa roskiin mutta meillehän sekin päätyi koristeeksi keittiöön.

Vielä tuli muitakin aarteita (vähän isompia)mutta laitan niistä vaikka ensi kerralla kuvia tai tuunauksien jälkeen :)

Tänään raivasimme tontin etuosasta, luonnontilasta pieniä puita pois, kyllä nyt on aukeaa :) Tarkoitus olisi ensi keväänä ajattaa edes osalle alueesta multaa ja kylvää nurmikkoa. 
Ei malttaisi odottaa kevättä! Ajattelin tehdä myös kasvimaan, saisi herkutella sitten oman maan vihanneksilla. Ohhoh, kylläpäs tulikin pitkä postaus, toivottavasti jaksoitte lukea loppuun asti.. 

Hyvää ensi viikkoa teille ja tervetuloa uudet lukijat!

11 kommenttia:

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Pöytä on suuri huonekalu ja värillä on kyllä iso merkitys. Kaunis pöytä!

Saippuan tekoa pitäis kans kokeilla! Kuulostaa hyvältä!

Mullakin mieli vaeltaa keväässä. Tunnelmallista sunnuntai iltaa :)

aNNa kirjoitti...

Voi mikä muutos keittiönpöydällä!! Meillä on tumma pöytä ja ne kaikki ne sormenjäljet saa kyllä välillä raivonpartaalle ku saa jatkuvasti olla hinkkaamassa (tai sais jos jaksais 80).

Ihania aarteita <3 Mielenkiinnolla jään odottamaan kuvia muistakin aarteista :)

Kivaa viikkoa!

Suvimarja kirjoitti...

Hyvän näköinen tuli tuosta pöydästä! Ihan mahtavat aarteet olet saanut :)

Esmeralda kirjoitti...

Tosi hyvälle näyttää ja ihastuttavia aarteita!

sarppa kirjoitti...

Onni onnettomuudessa,ettei sattunut pahempaa sinulle eikä autolle.

Pöytä on todella kiva valkoisena.Minunkin tekisi mieleni maalata pöydän kansi valkoisella tai ostaa ihan uusi pöytä.

Kivaa viikonjatkoa!

ANNAO kirjoitti...

Kiitokset viesteistänne ja ihanaa viikon jatkoa teille ♥

Niina kirjoitti...

Pöydästä tuli ihana,raikas! <3

Mahtavia aarteita oot saanut!:)

Mukavaa viikonloppua!<3

Marika kirjoitti...

Kylläpä kannatti maalailla pöytä! Muutos on hieno!
Aikas mielettömiä aarteita saitkin, kiva nähdä mitä vielä...!
Arpaappas oonko monesti ajatellut tuota saippuan tekemistä, mutta aina on muka jotain muuta hommaa:) Mutta kyllä mäkin vielä joskus kokeilen:D

Pakkasakka kirjoitti...

Komee pöytä, piristää kummasti. Ja wau, mitä aarteita kuvissa. Ottaisin ne kaikki meille. Tuota saippuantekoa voisi joskus kokeilla, kun vaan viitsisi :) Teillä siis samaa hommaa kuin meilläkin, puiden raivausta. Meillä sitä on tehty jo neljän vuoden ajan ja vielä pitää kaataaa puita lisää. Mukavaa sunnuntaita!

ANNAO kirjoitti...

Kiitokset Niina, Marika ja Pakkasakka viesteistänne ♥
Saippuanteko on todella helppoa, minäkin venytin sen tekoa kun kuvittelin että se onkin vaikeampaa mutta ei, todella helppoa ja keitto astiatkin saa puhtaiksi teon jälkeen, kuvittelin että saippua ei niistä enää lähde mutta lähtihän se ja astiat ovat entistä kiiltävämmät :D
Puiden kaatamista kyllä tälläkin tontilla vielä riittää mutta kaadellaan pikku hiljaa, onhan niisssä melkoinen homma pilkkoa polttopuiksi. Mukavaa sunnuntain jatkoa!

Kirsi kirjoitti...

Voi mitä aarteita sä oot löytänyt :)