perjantai 22. huhtikuuta 2011

Pitkäperjantai

Meillä on tuulleet taas uudet tuulet. Minä tein tammikuun lopulla määräaikaisen työsopimuksen työnantajani kanssa, minulle sanottiin että määräaikaisen sopimuksen jälkeen minut vakinaistetaan "eiköhän meiltä töitä löydy sinullekin.."

Asiat kuitenkin muuttuivat ja suomalaiset jotka palkattiin tuohon projektiin potkaistiin projektin jälkeen talosta ulos, myös minut. Ulkomaalaiset jotka palkattiin projektiin jäivät taloon ja heille löytyi lisää töitä, väkisinkin minua suututtaa asia koska ei voida sanoa että suomalaisille ei olisi työ kelvannut, olisi todellakin kelvannut, työnantajalle ei vaan kelvannut suomalaiset työntekijät, osa oli kuitenkin tehnyt työtään monta vuotta ja kokemuksen puutteesta tuskin on voinut syyttää. Omalla kohdalla luulen että osa syynä oli myös käteni, ei voida vieläkään sanoa milloin se saadaan kuntoon.

Tähänkö suomalainen yhteiskunta on menossa, palkataan halpaa ulkomaalaista työvoimaa ja potkitaan suomalaiset ulos? Rakennusalallahan tämä ilmiö on ollut jo kauan mutta jotenkin luulin että metallialalla asiat olisivat toisin.

No se siitä avautumisesta.. nyt minulla on ainakin aikaa päivitellä blogia useammin ;)

Asiasta toiseen.. Torstaina meille tuli tämmöinen ihanuus ♥

Se meni minun tekemäni lampunjalan tilalle, halusin hieman siromman lampun. Haaveissa olisi vielä toinenkin lamppu toiselle puolelle sohvaa.

Tein pääsiäiseksi tälläisen kukka-asetelman, tyhjensin asetelmaa varten pari kananmunaa, munat eivät oikein meinaa säilyä ehjänä koska Ella on hyvin kiinnostunut niistä..

Loppuun vielä kuva viime sunnuntailta, 
Veera lähdössä virpomaan naapureita :)

Oikein hyvää pääsiäistä teille kaikille!

12 kommenttia:

J kirjoitti...

Ompa kurja juttu! Kyllä ne metallifirmoistakin laittaa pihalle ja ottaa ulkomaalaisia tilalle..yks kaverikin joutu pois. Lisää vaan otetaan ulkomaalaisia Suomeen ja sitten ei ole suomalaisille töitä..ei mee nallekarkit tasan.

Kaunis pääsiäisasetelma! Iloista pääsiäistä teille! Ja ihana trulli :)

aNNa kirjoitti...

No just >=/ Syysä on kyllä juttu mitä ei käsitä, ei vaikka niistä tasaisin väliajoin täälläkin kuulee.

Ihana lamppu ..vaikka täytyy myöntää että tykkäsin sun tekemästä niin paljon.. ;)

Ihana trulli <3 Meillä trullitellaan vasta huomenna ;) Ihanaa pääsiäisen aikaa <3

Melinda kirjoitti...

Harmittava tuo juttu, joka sinulle tapahtui. Suomi on tosiaan menossa ulkomaapainoitteiseen työvoimaan - itse 15 -vuotiaana en meinaa melkein millään löytää mitään kesätyötä, työnantajat kun mieluummin ottavat mansikka- ja hernemaille virolaisia urakkapalkalla tekeviä aikuisia kuin suomalaisia nuoria. Hyi!

Kaunis tuo uusi lamppu, sopii huoneen muuhun sisustukseen loistavasti!

Anonyymi kirjoitti...

Todella kurjaa!! Tsemppiä sulle!
Ulkomaalaistyövoimaa toki tarvitaan Suomessa mutta uutta on, että metallialalla?!! Ymmärtäisin jos ravintola- kaupan tai terveys-ja sos.puolelle tulisikin. Ja pakko sinne on porukkaa saada, että palvelut jatkossa pelaavat.

t. Vierailija

Senni kirjoitti...

Voihan paska! :/ Kyllä on ihmeelliseks mennyt tää maailma... Tänään just yhen tutun kanssa keskusteltiin siitä että miten työnantajat eivät oo kiinnostuneita koulutuksista, oppisopkoulutus jne... Työntekijöitten pitäs ilmaseks tehä töitä, kellon ympäri...

Kaikesta huolimatta Ihanaa Pääsiäistä! <3

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Toivottelen pitkää mieltä ja onnea työn saralle! Kurja juttu!

Mutta nautihan pääsiäisestä. Iloa ja aurinkoa!

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Iida Emilia kirjoitti...

No olipas kurja käänne työpaikallasi :(

Tsemppiä kovasti, ja nautitaan kuitenkin näistä aurinkoisista pyhäpäivistä!

Kauniilta näyttää olkkarissanne, ja suloinen virpoja :)

ANNAO kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteistanne ♥

Kirsi kirjoitti...

Voi kurjuus mikä juttu :(. Mutta Anna, kyllä sä töitä löydät, luota itsees! Nokka pystyyn! Ihana uusi lamppu :)

Teija kirjoitti...

Heippahei, satunnainen vierailija ohikulkumatkalla. Kaunis blogi täällä! Ja hieno lamppu, meiltä taitaa löytyä samanlainen. :)

Sen verran pitää kommentoida tähän ulkomaalaiskeskusteluun, että ei pidä yleistää. Meillä on useita työntekijöitä (25). Pisimpään ollut on juurikin ulkomailta, ollut meillä jo 15 vuotta. Ja nauttii kovinta palkkaa kaikista. Automaattisesti ei siis tarkoita sitä, että ulkomaalainen=alipalkattu.

Tsemppiä sulle työnhakuun ja ihanaa kevätaikaa!

ANNAO kirjoitti...

Kirsi, toivottavasti jotain työtä löytyy, onpahan nyt ainakin aikaa harrastuksille :D

Teija, kiitos ♥ olet oikeassa ei pitäisi yleistää, itse olen siinä uskossa että suurin osa ulkomaalaisista on suomessa alipalkattuja, hienoa jos löytyy myös niitä jotka saavat kunnon palkkaa :)