maanantai 26. marraskuuta 2012

Joulukattaus

Moikka! Joulufiilis alkaa pikku hiljaa nousta. Kaivelin viime viikolla kyntteliköt vintiltä keittiön ikkunoihin ja osan koristeista esille :)
Kerroin viime postauksessa Pentikin poro-servettirenkaista, minun piti kokeilla joulukattausta niiden kera, tykkään niistä kyllä ihan hirveästi ja minun mielestäni ne käyvät kattaukseen kesälläkin. Laittelin keittiön pöydälle adventtikynttilätkin odottamaan, numerot ripustin juuttinarulla ja hain ulkoa männynoksat tuomaan väriä.
 Tein perjantaina luumukiisseliä ja riisipuuroa, voi pojat miten hyvää se oli :P 
Mietimme että haemme joulukinkun tällä viikolla, ajattelimme ostaa tänä vuonna n.5kg painavan ja sen lisäksi lohta joulupöytään. Karjalanpaistia ja lihapullia on tarjolla myös. Perunalaatikotkin pitää tehdä valmiiksi pakkaseen, ne on sitten mukava aattona paistaa uunissa kun muuten ovat jo valmiita, lanttulaatikon, maksalaatikon ja porkkanalaatikon ostamme kaupasta, lanttulaatikon haluaisin opetella tekemään myös itse, ehkäpä sitten ensi vuonna..
 Jouluglögiä opin juomaan vasta aikuisena, muistan kun lapsena sitä oli jossakin tarjolla ja meinin sitä mukillisen ottamaan.. :D se taisi päätyä kukan juurelle. 30-vuotis juhlissamme joimme ystävien kanssa glögiä terästettynä ja hyvää se oli niinkin. 

 Jokos teillä on tonttuja liikkunut? ;) Meillä pikkuneiti väittää nähneensä jo useamman kerran tontun kurkkimassa ikkunasta. Eilen telkkarissa vilahti pukkikin, alle kuukausi enää aattoon.
 Huomenna pääsen suunnittelemaan vanhempainyhdityksen kanssa Veeran koulun joulujuhlia, miten niissä onkin aina niin ihanan jouluinen tunnelma? Tänä vuonna juhlat ovat erityiset, koulu lopetetaan ja kolme koulua yhdistyy yhteen, joululoman jälkeen lapset muuttavat uuteen kouluun. Luulen että juhlat ovat melkoisen koskettavat, osa aikuisista kun on aikoinaan itse opiskellut samassa koulussa, sääli että pieniä kouluja ei ole mahdollista säilyttää.

Mukavaa viikon jatkoa teille!

P.S. Sää ennusteessa lupailtiin lunta etelään torstaiksi! :)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana kattaus, upeat värit! Mä jotenkin niin tykkään katsella ja saada vinkkejä erilaisista kattauksista!

Anonyymi kirjoitti...

Tee iso perunalaatikko! Taidetaan tulla jouluna syömään kun kuulostaa niin hyvältä! :)
T:Turengin tontut

J kirjoitti...

Tunnelmallista <3
Minäkin näpertelin adventtikynttilät eilen valmiiksi :)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kaunista! Itsekin askartelin adventtikynttilöiden koristeet viikonloppuna. :)